Publicat el

Què és i com s’utilitza la panela?

Tenda productes naturals ecològics Cardedeu

Substituir el sucre tradicional per uns altres més saludables és fàcil, perquè existeixen diverses alternatives per això. Concretament, la panela és un tipus de sucre que s’extreu de la canya de sucre (video explicatiu), i ofereix molts beneficis per a l’organisme.

Entre els seus principis, destaca que aquest sucre és totalment natural, perquè no té, ni passa per un procés de refinat, ni centrifugat, ni se li afegeix cap procediment químic. Com conserva els nutrients de la canya de sucre aporta minerals, vitamines i altres propietats beneficioses per la salut.

La panela conté principalment sucre sacarosa, glucosa i fructuosa, però en menors quantitats que el sucre tradicional, mentre que posseeix entre 310 i 350 de calories, per cada 100 grams.

Contenen també una bona aportació de minerals, com el calci, el ferro o el magnesi, i gran quantitat de vitamines: A, B, C, D i E. Tot això fa que sigui un aliment molt complet. Encara que com en altres aliments, també ha de prendre’s amb moderació, però és un perfecte substitut del sucre quotidià.

PANELA_01-1-768x693

Beneficis de la panela

Té diferents usos, perquè serveix com a edulcorant d’aliments, com ara sucs, cafès, xocolates i galetes. Ho podem afegir a aquests perquè siguin molt més dolços. A la cuina, també és bo per a preparar postres, el sabor serà ric, dolç i sempre més saludable.

Gran aportació d’energia: Donada la quantitat de minerals i vitamines que conté l’emplafona, ens dóna l’energia suficient per a afrontar un dia dur. Alhora que ens reposa quan acaba la jornada i no ens sentirem tan cansats.

Enforteix els ossos i ajuda al creixement: La panela conté minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi, això contribueix al creixement dels petits i també dels més majors.

Gran aportació nutritiva: Ja hem vist abans que l’emplafona conté minerals i vitamines, a més de proteïnes i hidrats de carboni.

Reduïm els nivells de glucosa en sang: Com aquest sucre és molt millor i més sa que el normal és una alternativa i pot ser consumit per persones que presenten una gran quantitat de glucosa en la sang. Amb això també reduïm el consum de sodi que ingerim.

Aquí tens el nostre assortit de PANELA de comerç just.