Publicat el

La Magrana – Aliment medicina

Tenda productes naturals ecològics Cardedeu

Sota una cuirassa groga amb tocs rosats s’amaguen una infinitat de llavors en tons vermells molt vius que emanen alegria.

La magrana és coneguda des dels egipcis passant per cartaginesos, grecs, romans i fins i tot, en el llunyà orient. Aquesta fruita ha enamorat a tots donant-li un valor simbòlic de prosperitat i abundància.

Fruita medicina

Actualment és denominada una fruita medicina causa de la seva gran aportació d’antioxidants, vitamines i minerals. Gràcies al seu alt contingut d’antioxidants és considerada una fruita antiedat, alenteix l’estrès oxidatiu de les nostres cèl·lules

Es caracteritza pel seu alt contingut en aigua aportant molt poques calories, 100 grams aporten 59 kcal, i poc sucre. Destaca per la seva gran quantitat de vitamines A, B, C, E, B1, K i minerals, potassi, ferro i fòsfor.

El color vermellós característic dels seus grans interiors és a causa dels betacarotens, provitamina A, els quals es transformen en la vitamina A tan necessària per a la nostra visió i la salut de la nostra pell entre altres funcions.


magrana-2
La magrana es un aliment medicinal

La vitamina C afavoreix la formació de col·lagen, glòbuls vermells que facilitarà la reabsorció de ferro de la nostra dieta. En aquesta època de l’any és molt important per evitar refredats.

La vitamina E és un gran antioxidant i ajuda a mantenir al nostre sistema immunitari enfront de virus i bacteris.
A nivell de minerals, és rica en potassi, essencial per al nostre sistema nerviós. A l’ésser rica en potassi ajudarà a disminuir la retenció de líquids i que ajuda a mantenir l’equilibri hidrosalí provocant un efecte diürètic.

Al tindre un baix contingut en sodi afavoreix la disminució de la pressió arterial.

És rica en calci, mineral molt important en el desenvolupament i manteniment del nostre ossos i dents juntament amb la participació en els processos de coagulació sanguínia.

És rica en magnesi que es relaciona amb l’activitat dels músculs, nervis i intestí.