Publicat el

La importància del color en les fruites i verdures

Tenda productes naturals ecològics Cardedeu

Els colors de les fruites i verdures et donen pistes sobre el que li aporten al teu cos.

Les fruites i verdures són una part molt important de la nostra alimentació i la nostra salut. Ens aporten molts beneficis saludables i propietats benèfiques gràcies a les substàncies bioactivas. Sempre ens han dit que és molt important menjar 5 fruites o verdures al dia, i a més molt millor si optem per les fruites de temporada, però el que no ens deien és que també hem d’anar variant de color per obtenir els diferents beneficis nutricionals.

La importància del color de fruites i verdures

Per saber el perquè de tot això, els nutricionistes i dietistes tindran una explicació molt àmplia i et recomanaran quina fruita i verdura és la que més has de consumir i en quines quantitats segons les teves necessitats. Però per fer un petit resum sobre què aporta cada color en les fruites i verdures continua llegint.

– Verd

En les fruites i les verdures que contenen el verd, els responsables són les glucosines. Se’ls relaciona amb el manteniment del sistema circulatori. Però el color verd també aporta una bona salut visual i unes vitamines del complex B molt important per a les dones embarassades que ajuda a prevenir defectes en el tub neural del nadó.

– Vermell

En aquest cas el causant del color vermell és el licopè i les antocianines. Tots dos tenen capacitats antioxidants i ajuden a la comunicació intracel·lular. Al licopè se l’associa una reducció del càncer, de les malalties del cor, ajuda a la disminució en la pressió sanguínia i un control sobre el colesterol. I a les antocianines s’ha demostrat que disminueixen la formació de tumors i fan que tinguis un menor risc de patir diabetis.

– Groc o Taronja

En els colors groc o taronja predominen els flavonoides que posseeixen propietats antiinflamatòries, antihistamíniques i antioxidants, a més prevenen la formació de plaques arterioescleròtiques en les parets de les cèl·lules. Però no es queden aquí, sinó que a més mantenen la pell, la visió i les articulacions sanes. Algunes de les fruites també tenen carotenoides que ajuden a les funcions immunes, redueixen les malalties del cor, el càncer i els problemes de visió.

– Blanc

Les fruites i verdures de color blanc contenen els beta-glucans i l’al·licina que ajuden a disminuir el colesterol, milloren la pressió de la sang, redueixen el risc de patir malalties del cor i són anticancerígens.

– Blau o morat

Aquests colors tenen les antocianines que ajuden a protegir a les cèl·lules d’un mal oxidatiu, prevenen el càncer, els infarts i les malalties cardiovasculars; fins i tot depenent de la fruita poden ajudar a millorar la memòria i tenen antioxidants.

Per a dur a terme una dieta saludable i equilibrada és recomanable menjar diverses peces de fruita i verdura al dia tenint en compte la importància del color, han de ser fruites i verdures de colors variats per a assegurar-nos de donar al nostre cos els nutrients necessaris, ja que cada color ens aporta uns nutrients i beneficis diferents.

Totes les fruites i verdures