Publicat el

El quefir redueix la possibilitat de mort per coronavirus

Investigadors israelians demostren que la ingesta de quefir redueix la possibilitat de mort per coronavirus.

A mesura que passen els mesos, sembla que cada vegada tenim més coneixements sobre el coronavirus, el seu funcionament i, sobretot, el seu tractament. Una de les últimes notícies arriba directament d’Israel, i és que un grup d’investigadors israelians de la Universitat Ben-Gurion del Negev ha confirmat que el consum d’un aliment anomenat quefir redueix la possibilitat de mort per coronavirus.

Kefir.jpg

Què és el quefir?

Es tracta d’un aliment “similar al iogurt però de consistència més fina, és una beguda fermentada que s’elabora inoculant llet de vaca o de cabra amb mescles de microorganismes, com a llevats i bacteris” apunten els investigadors en la revista Microbioma.
Aquesta és la definició més acadèmica, no obstant això, es podria simplificar en què és una beguda fermentada similar al iogurt i amb sabor diferent.

Com funciona el quefir?

En el cos humà hi ha unes molècules que ajuden a combatre els virus anomenades citocines, no obstant això, a vegades l’organisme es comporta de manera diferent i s’ocasiona “una tempesta de citocines” que deriva en la mort. Això és el que està succeint amb la majoria de morts per coronavirus.
Els investigadors detallen: “Les molècules no sols van eliminar la tempesta de citocines, sinó que també van restaurar l’equilibri del sistema immunològic. Això va ser realment extraordinari”.
Així, el quefir serviria per a evitar aquestes “tempestes” i reduir la possibilitat de mort pel fet que té propietats antibacterianes i antiinflamatòries dramàtiques que neutralitzarien o frenarien a les citocines en cas que el nostre cos comencés a desenvolupar aquesta “tempesta”.
“Aquesta és la primera demostració que la virulència dels bacteris patògens humans pot mitigar-se mitjançant molècules secretades en productes làctics probiòtics, com el iogurt o el quefir”, conclouen.

Propietats i beneficis del Quefir

  •  Té alt poder desintoxicant, depura l’organisme.
  • Aquesta beguda probiòtica ajuda a equilibrar i regenerar parcialment la flora intestinal.
  • De gran ajuda en digestions lentes i la correcta absorció de nutrients.
  • Actua com a regulador del restrenyiment.
  • En eliminar toxines del nostre organisme, pot ser de gran utilitat en casos de problemes dermatològics.
  • De gran poder antioxidant.
  • Diürètic, digestiu i depuratiu a nivell intestinal.
  • Els àcids de la seva composició ajuden a equilibrar el nivell de sucre en sang.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *