Publicat el

Diferència entre el kiwi verd i el kiwi groc

Coneixes la diferència entre el kiwi verd i el kiwi groc? Poseeixen pràcticament les mateixes propietats nutricionals, són aptes per a diabètics i tenen sabors diferents. A la nostra botiga ecològica de productes naturals tenim els dos tipus: el verd i el groc. Coneixes la seva història?

Abans dels anys vuitanta, el kiwi era un aliment pràcticament desconegut en les fruiteries espanyoles, però desde llavors aquest aliment s’ha anat incorporant a les botigues i ha passat a ser una de les fruites més populars i consumides avui dia a les tendes ecològiques de productes naturals. De fet, Espanya és el país europeu on major quantitat es consumeix, concretament uns 2,7 quilos per persona i any.

Fa relativament poc temps que s’ha sumat al mercat el kiwi ’gold’, una altra variant de la fruita, que és groga, més cara i més dolça.

Però, hi ha alguna diferència més?

Kiwi-amarillo-y-verde.jpg

Diferències entre el kiwi verd i el kiwi groc

Origen i cultiu

Coneixem el kiwi verd i groc, però hi ha més de 60 espècies pertanyents a la mateixa planta, la actidinia. L’origen de la fruita es remunta a la dècada dels 90 del segle passat quan es va començar a conrear a Nova Zelanda. Se sap que el país oceànic va començar a conrear el kiwi verd molt abans que la varietat groga.

Però avui dia, la varietat groga del kiwi es produeix en major quantitat fora d’aquest país, sobretot a Xile o Itàlia, mentre que la producció del kiwi verd continua centralitzada al país oceànic, contemplant també altres països que el conreen, com ara Espanya (Galicia, Astúries,…).

Valors nutricionals

En línies generals, el kiwi conté una gran quantitat de vitamina C, gairebé duplicant la de la taronja, i significa el 283% de la dosi diària recomanada.

A penes té calories, només al voltant de 45 en una peça de grandària normal i 0,5 de greix.

Aporta potassi, calci, fòsfor i magnesi.

Té molta fibra dietètica, en números són al voltant de 2.50 mg per peça, que contribueixen al correcte funcionament del sistema digestiu. Per aquest motiu, el kiwi és una bona opció en dietes d’aprimament i en situacions de restrenyiment.

També té vitamina A, E i K. Per aquesta riquesa nutricional, vam afegir els dos tipus de kiwi a la nostra tenda ecològica de productes naturals.

Diferències nutricionals

Les dues variants de kiwis, la verda i grogasón equiparables en greixos i calories, per la qual cosa no existeix molta diferència en aquest aspecte. La major part provenen dels hidrats de carboni.

El kiwi groc aporta més vitamina C que el verd, encara que la diferència és mínima i canvia en 30 mg aproximadament. D’altra banda, per als problemes de restrenyiment el kiwi verd és la millor opció: un kiwi verd de 150 grams té 5,3 grams de fibra, mentre que el groc conté 3,7 aproximadament.

El kiwi verd conté més potassi que el ‘gold’ o groc i són similars en magnesi.

Diferències estètiques i de sabor

De nivell estètic les diferències són bastant perceptibles. En primer lloc, el colorun és verd i l’altre groc, així com indiquen els seus noms.

També la pell, el kiwi verd té una pell rugosa, peluda, dura i més fosca, mentre que la pell del kiwi groc és llisa, fina i daurada.

Quant al saborel groc és més dolç per la seva major proporció de fructosa. És interessant apuntar que la fructosa natural no té els mateixos efectes en la sang que el sucre, per la qual cosa no resulta perjudicial per a persones diabètiques.

La textura del kiwi groc és més suau i amb llavors més petites.

Quin dels dos prefereixes tú? Tenim els dos a la nostra tenda ecològica de productes naturals!

KIWI VERD                       KIWI GOLD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.