Publicat el

Beneficis de consumir llet fresca de vaca

Malgrat els mites al voltant d’ella i de les modes vegetals, la llet fresca de vaca continua sent un dels aliments més recomanats pels nutricionistes i de major consum en el món, perquè contribueix a complir amb les necessitats diàries de calci, proteïnes i vitamines.

La llet de vaca es un aliment complet i equilibrat que compta amb tots els principis nutritius, que l’organisme requereix per a créixer i conservar la salut.

La llet de vaca és rica en calci, fòsfor i vitamina D

Quins són els beneficis del consum de llet en la salut de les persones?

Les raons per a consumir llet de vaca són moltes, és una font important de calci, fòsfor i vitamina D i un equilibri d’altres nutrients que han estat provats per construir els ossos i dents, però vegem els principals beneficis de consumir l’autèntica llet de vaca.

1. És un aliment altament nutritiu que aporta energia, proteïnes d’alt valor biològic, vitamines i minerals

La llet de vaca proporciona una gran quantitat de proteïnes fàcilment digeribles i d’alt valor biològic, ja que aporten els aminoàcids per cobrir els requeriments humans, inclosos els essencials.

Les seves proteïnes contenen tots els aminoàcids essencials.

2. La biodisponibilitat del calci és alta en comparació a altres aliments d’origen vegetal

La llet de vaca aporta calci i altres nutrients necessaris per a la formació d’ossos i dents.

Encara que existeixen altres fonts de calci d’origen vegetal, el que prové de la llet de vaca és el que millor absorbeix el cos humà, a causa de l’absència de factors inhibidors presents en les verdures que afecten negativament l’absorció del mineral.

No oblidis que el calci enforteix la massa òssia, contribuint així a prevenir d’osteoporosi i fractures.

3. La llet és altament hidratant

Gràcies al seu contingut d’aigua (88%) i minerals, la llet de vaca afavoreix una hidratació adequada. Són molts estudis que demostren que la llet és més efectiva a l’hora d’hidratar el cos després de fer esport que qualsevol beguda isotònica industrial i fins i tot que l’aigua.


4. Conté triptòfan, aminoàcid precursor de la serotonina, la qual cosa ajuda a estar relaxat i dormir millor

Triptòfan és un aminoàcid que promou el somni i està en petites quantitats en tots els aliments que contenen proteïnes. És precursor de components inductors de somni com a serotonina (neurotransmissor) i melatonina (hormona que també actua com a neurotransmissor).

No parlem de la llet ULTRAPASTEURITZADA ja que destrueixen els seus nutrients al complet.

I per acabar, ja sabeu que a la nostra agrobotiga tenim la llet més fresca de la Granja Can Bordoi. Us deixem l’entrevista al Jordi a on ens explica com ho fan.